De kip centraal

Windstreek. Duurzaamheid op alle fronten. Niet alleen dieren welzijn, maar ook energiereductie en lagere emissie naar de omgeving.

Maar in Windstreek staat de KIP centraal. Een goed leven in een veilige, gezonde omgeving, maar ook uitdagend voor de kip.

De broedkappen zijn een exclusief onderdeel van de Windstreek. Onder deze ‘moederkip’ vinden de jonge kuikens de eerste weken een veilig en warm onderkomen. De vorm en de infrarood verwarming zorgen ervoor dat de kuikens maximaal gebruik kunnen maken van de eigen lichaamswarmte en alleen tijdens de start een klein beetje verwarming nodig is. Tevens waarborgt de vorm van de kap ook een uitstekend klimaat.

Er wordt niet alleen elke dag graan gestrooid tussen de kippen, maar er is ook volop daglicht door een volledig doorzichtige wand van 11 meter hoog. Er zijn strobalen om mee te spelen en op te springen. Ook heeft de stal vides, extra leeflagen waarop de kippen kunnen komen, waardoor de stal 3D ruimte gebruik kent. Deze vides, maar ook op andere plaatsen, zijn er zitstokken aangebracht. Er is dus voor de kip echt wat te ontdekken in de stal!